Zamówienie realizujemy zwykle w ciągu 24 godzin.
Gwarancja bezpieczeństwa
Len korzystnie wpływa na układ pokarmowy i procesy trawienia. Uzupełnia codzienną dietę w substancje śluzowe o właściwościach powlekających i osłaniających przewód pokarmowy, szczególnie w przypadku nadmiernego wydzielania soku żołądkowego. Polecany jest także osobom ze skłonnością do zaparć i otyłości, ponieważ wspomaga prawidłową perystaltykę jelit i ułatwia wypróżnianie.
Len zawiera śluzy, błonnik pokarmowy, białko oraz lignany.
Śluzy pokrywają cienką warstwą błonę śluzową przełyku, żołądka oraz dwunastnicy i stanowią naturalną ochronę przed czynnikami drażniącymi oraz szkodliwym nadmiarem kwasu żołądkowego.
Błonnik pokarmowy lnu pęcznieje w przewodzie pokarmowym, daje uczucie sytości, przyspiesza ruchy perystaltyczne jelit i ułatwia wypróżnianie.
Białko lnu jest lekkostrawne, łatwo przyswajalne i bogate w aminokwasy egzogenne, których organizm sam nie potrafi syntetyzować i muszą być dostarczane z pożywieniem.
Lignany mają działanie antyoksydacyjne, chronią przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
Len mielony zawiera mniej tłuszczu niż tradycyjne siemię lniane, dzięki temu jest mniej kaloryczny i nie ma charakterystycznego oleistego posmaku.
1 łyżeczkę (5 g) lnu mielonego zalać szklanką gorącej wody lub mleka. Zamieszać i pozostawić do ostygnięcia. Spożywać 2 – 3 razy dziennie przed posiłkami. Można posłodzić lub posolić, dodać jogurt, płatki śniadaniowe, owoce, sok lub miód. Len mielony rozrobiony z niewielką ilością wody można dodawać również do zup, sosów i innych potraw zamiast mąki.
Od 2004 roku na rynku
Fachowe doradztwo
Darmowa wysyłka od 150 zł
Certyfikowane produkty
Atrakcyjne ceny
Nie wiesz, na co się
zdecydować?
Zapytaj nas!
Odpowiemy na każde Twoje pytanie.
Zadzwoń do nas, napisz e-maila lub skorzystaj
z live chata.
618 408 096
aptekapoznanska@aptekapoznanska.pl